SAKARYA / ARİFİYE - Arifiye Ortaokulu

Arifiye Ortaokulu

Neviye Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. No 3/1 Arifiye/SAKARYA
Vizyon
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır. Ülkemizdeki gelişmeye paralel olarak Sakarya İl düzeyinde yürütülen ve çağdaş medeniyetin gereği olan eğitim-öğretim faaliyetlerine Arifiye İlçesi ölçeğinde destek vermek, çağdaş dünya ile yarışabilecek nesilleri yetiştiren kurumlarımızı çabalarında cesaretlendirmek, eğitim ve öğrenme süreçlerine yenilikçi ve kolektif aklın sonucu olan değerler katmak, paydaşlarımıza sunulabilecek hizmetin en iyisini sunarak, “HİZMETİN GÜLER YÜZLÜ KAPISI OLMAK” konusunda lider bir kurum olmaktır.
Misyon
Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren genç öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp eğitim öğretim hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutup, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumu olmaktır.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
09.00-15.30
Ulaşım
Belediye otobüsleri ile ilçe merkezine ve il merkezine ulaşım imkanı bulunmaktadır.
NEVİYE MAH. YAVUZ SULTAN SELİM CAD. NO3/1 ARİFİYE/SAKARYA
Okulumuz ilçe merkezindedir. İl merkezine 11 km. uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Öğrencilerimiz; futbol, badminton, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, atletizm, karate, tekvando, güreş vb. branşlarda bireysel olarak turnuvalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak bilim fuarları kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz çalışmalar yapmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Etwinning, Teknofest, okuma çalışmaları, yabancı dil çalışmaları vb. alanlarda proje çalışmaları yürütülmektedir.